Vorba zilei

Vorba zilei

“Dacă nu poţi să zbori atunci aleargă, dacă nu poţi să alergi atunci mergi, dacă nu poţi să mergi atunci târăste-te, dar orice faci trebuie să mergi înainte.”
Martin Luther King

miercuri, 5 iunie 2013

Educaţie sexuală prin intermediul bibliotecilor


" SEXUL vs BARZA" este prima platformă online de educație sexuală în format video în limba română. Pornit de Adriana Radu împreună cu Asociația Front, scopul lui să le spună copiilor mari și adolescenților numai povești adevărate, vorbindu-le deschis și încurajând o atitudine tolerantă despre corp, sex și relații.
 Proiectul consta din clipuri video pe diferite subiecte de educatie sexuala, care urmeaza sa fie incarcate saptamanal pe site-ul proiectului www.sexulvsbarza.ro si diseminate cu ajutorul bibliotecilor doritoare si interesate din cadrul Programului Biblionet.
  Proiectul este realizat in parteneriat cu Fundatia Marie Stopes International Romania, iar acum si cu Programul Biblionet. SEXUL vs BARZA este un proiect castigator in cadrul competitiei ReStart Romania 2012 - un program al TechSoup Romania - si este sprijinit de Asociatia FRONT si agentia digitala Good Afternoon.
În cadrul acestui proiect Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”,  a organizat, recent, o sesiune de informare pe teme de contracepție, la care au participat peste 30 de liceeni craioveni.
Pentru că îl consideră de interes pentru comunitate, coordonatorul județean al Programului „Biblionet”, Nicoleta Trașcă, speră ca și alte biblioteci municipale, orășenești și comunale din Dolj să se implice în acest proiect.( sursa: Cuvantul Libertatii )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea TA contează!