Vorba zilei

Vorba zilei

“Dacă nu poţi să zbori atunci aleargă, dacă nu poţi să alergi atunci mergi, dacă nu poţi să mergi atunci târăste-te, dar orice faci trebuie să mergi înainte.”
Martin Luther King

joi, 13 iunie 2013

Planificarea şi organizarea serviciilor de bibliotecă

Pe site-ul Universităţii din Bucureşti am găsit mai multe cărţi de biblioteconomie ( în sesţiunea e-book ) din care am selectat aceasta carte pentru cei interesaţi.

Cuprinsul este următorul:

CUPRINS


Cartea o puteţi studia on-line AICI. 

O postare, o bibliotecă

The National Library of France – Paris
Sursa: Mossandfog
 
 

Semne de carte handmade

Cititul unei cărţi în format tradiţional ar putea fi înveselit de un semn de carte handmade haios sau executat cu bun gust. Nu  trebuie să ai o înclinaţie specială pentru execuţia unui semn de carte cu numai voinţă şi materialele necesare. Susţin şi încurajez realizarea obiectelor din materiale reciclabile şi de aceea  sunt mereu în căutarea de noi idei şi modele. Cu ajutorul lui Google am găsit modele frumoase pe care le voi expune mai jos :


















O postare, o bibliotecă

Salt Lake City Public Library



Surse de cărţi în format electronic

Bibliotecile digitale gratuite sunt o sursă importantă de informaţii pentru utilizatori . Majoritatea dintre acestea nu sunt promovate sufiecient râmânând necunoscute în ciuda informaţiei preţioase ( pentru cei care caută ) pe care o conţin. Este o pierdere atat pentru cei care au muncit la digitizarea şi postarea cărţilor dar şi pentru utilizatorii care nu se pot bucura de acestea.

Pe site-ul Bibliotecii USAMVB Timişoara am găsit foarte multe cărţi în format electronic, împărţite în categorii care ar fi de un real folos utilizatorilor care nu găsesc un anumit titlu în bilioteca voastră. 

Cărţile sunt în format word sau PDF şi sunt foarte simplu de descărcat. Pentru a vizualiza cărţile în format PDF aveţi nevoie de programul Adobe Reader pe care îl puteţi descărca şi instala de AICI

O postare, o bibliotecă


Library of Congress Great Hall