Vorba zilei

Vorba zilei

“Dacă nu poţi să zbori atunci aleargă, dacă nu poţi să alergi atunci mergi, dacă nu poţi să mergi atunci târăste-te, dar orice faci trebuie să mergi înainte.”
Martin Luther King

vineri, 7 iunie 2013

Colectiile Speciale Americane


Biblioteca Congresului este punctul de plecare in studierea colectiilor digitale din domeniul istoriei, demografiei si geografiei SUA. Aici puteti gasi o colectie impresionanta de foografii, harti, desene, inregistrari, carti care descriu in amanuntime tot ceea ce tine de SUA.

Tot aici puteti gasi manuscrise, afise, pamflete, tiparituri, fotografii, arhive de cultura si multe altele.

Mai puteti studia raftul digital de referinte precum si catalogul documentelor existente. Spor la cautat!

O postare, o bibliotecă

Real Gabinete Portugues de Leitura 

Sursa:Flikr

Catalogul Colectiv al Bibliotecilor din Romania


Catalogul Colectiv al Bibliotecilor din România -biblio.ro este un punct de acces unitar la întreaga informaţie bibliografică şi multimedia disponibilă în aceste biblioteci sau în celelalte biblioteci afiliate la sistem. Portalul a fost realizat cu sprijinul USAID prin programul RITI Access (Ministerului Comunicaţiilor) şi a fost cofinanţat de IME România.

 Catalogul Colectiv poate fi accesat printr-o multitudine de metode:
1. Cea mai simplă metodă este utilizarea în browser a unui Toolbar dedicat – pentru instalarea acestui toolbar vezi aici.
2. Catalogul Colectiv poate fi accesat direct la adresa catalog.biblio.ro
3. De asemenea Catalogul Colectiv poate fi accesat prin completarea termenilor de căutare în căsuţa de mai sus (din antetul site-ului) şi apoi apăsarea butonului „Caută în Catalogul Colectiv”
4. Cea de-a patra metodă de căutare este un accesoriu (de tip "gadget") aflat la îndemână tot timpul pe desktop-ul sistemului de operare (Windows 7 / Vista). Pentru mai multe detalii vezi aici